Stadsarchief Rotterdam – Burgerlijke Stand Rotterdam, overlijdensakten 1811-1960

Stadsarchief Rotterdam - Burgerlijke Stand Rotterdam, overlijdensakten 1811-1960

Over Stadsarchief Rotterdam:

Het Stadsarchief Rotterdam is het openbare geheugen van Rotterdam en enkele omliggende gemeenten. De bijzonder rijke collectie omvat honderdduizenden prenten, foto’s, films, kaarten, geluidsopnames en meer dan 20 kilometer papieren archiefstukken.

Achtergrond van de bron:

Sinds 1811 is iedereen verplicht bij de burgerlijke overheid (op het stadhuis) aangifte te doen van geboorte, huwelijk en overlijden. De Burgerlijke Stand als overheidsadministratie heeft als doel inzicht in en zekerheid te verschaffen ten aanzien van de burgerlijke staat van personen. Hiertoe worden o.a. de akten geboorte, huwelijk en overlijden opgesteld. Deze akten worden na verloop van tijd overgebracht naar het Stadsarchief Rotterdam en zijn dan openbaar. De akten zijn dan voor iedereen raadpleegbaar.

Welke data zit wel in deze dataset?

Index op de registers van de Burgerlijke Stand Rotterdam, overlijden. De set heeft 703627 records. Deze index op de gegevens van de Burgerlijke Stand Rotterdam, overlijdensakten is gemaakt in de periode 2000-2015 door medewerkers en vrijwilligers van het Stadsarchief Rotterdam (http://www.stadsarchief.rotterdam.nl). De data worden gepubliceerd via Digitale Stamboom (DS) (http://www.digitalestamboom.nl) en WieWasWie (http://www.wiewaswie.nl).

De complete dataset (op .csv formaat) is op hier te vragen: http://rotterdamopendata.nl/dataset/burgerlijke-stand-rotterdam-overlijdensakten-1811-1960

Gebruikte standaard:

Geen

Beschikbare velden (voor zover relevant):

Veld

Omschrijving

Jaar

Jaar waarin de akte is opgemaakt

Overledene_Voornaam

Overledene_Tussenvoegsel

Overledene_Achternaam

Vader_Voornaam

Vader_Tussenvoegsel

Vader_Achternaam

Moeder_Voornaam

Moeder_Tussenvoegsel

Moeder_Achternaam

Partner_Voornaam

Partner_Tussenvoegsel

Partner_Achternaam

PartnerType

DatumOverlijden

Sorteren_DatumOverlijden

Aktenummer

Letter van het register gevolgd door het folionummer

Opmerkingen

Nummer van de akte (1875-1897), soms komma gescheiden opmerking

Stapelnummer

Jaar en registerletter

pk_id

ID van het record in de database DS

Scans

Geen verwijzingen naar scans aanwezig bij deze set.

Verwijzing naar bron

Op welke collectie heeft de set betrekking Burgerlijke Stand Rotterdam, overlijdensakten. Beheerd door het Stadsarchief Rotterdam, onder code NL-RtSA_999-09

Voorwaarden hergebruik:

De termijn waarna de akten openbaar worden is voor overlijdensakten 50 jaar. Alle metadata is onder CC0 licentie https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.nl te gebruiken. Alle content (b.v scans) zijn bijlage bij de huwelijksakten en zijn in de publiek domein http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/deed.nl.

 

Vragen over deze dataset?