Reageer op EU-consultatie auteursrecht

Afbeelding: Sébastien Bertrand (bewerkt)

Tot en met woensdag 5 februari kan er gereageerd worden op een publieke consultatie over nieuwe auteursrechtelijke regels voor Europa. Hoewel het in Brussel tot nu toe nog niet is gelukt om het auteursrecht op een zinvolle manier te hervormen, is het belangrijk dat belanghebbenden die voorstander zijn van hervorming van zich laten horen. De consultatie bevat een aantal voor erfgoedinstellingen zeer relevante vragen en biedt de erfgoedsector dus een unieke kans om Brussel te beïnvloeden.

Hervorming zal het beschikbaar stellen van open cultuur data een stuk makkelijker maken.

Gisteren heeft de werkgroep auteursrecht van Nederlandse erfgoedinstellingen een gezamenlijke reactie op deze consultatie gepubliceerd. Erfgoedinstellingen kunnen zich tot en met maandag 3 februari bij deze reactie aansluiten. De reactie zal daarna namens deze instellingen ingediend worden. Instellingen die zich bij deze reactie willen aansluiten kunnen dit via een e-mail aan info@kl.nl kenbaar maken.

Net als de werkgroep vindt ook Open Cultuur Data het belangrijk dat er in aanvulling op een gezamenlijke reactie zo veel mogelijk reacties van individuele instellingen komen. Om dit makkelijker te maken heeft de werkgroep een modelreactie gepubliceerd die door instellingen gebruikt kan worden om een eigen reactie op te stellen. Naast Engelstalige antwoordsuggesties bevat de modelreactie Nederlandstalige uitleg bij de antwoorden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.