1 jaar Open Cultuur Data België

Kaars afkomsting uit deze afbeelding van Scott McLeod, CC BY.

Op zaterdag 14 december 2013 vindt het eindevenement van één jaar Open Cultuur Data België plaats bij FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed (Priemstraat 51 – 1000 Brussel) vanaf 13:30.

Tijdens dit evenement worden lezingen gegeven over open data en cultuur, en worden ingezonden apps van de OCD.be app competitie beoordeeld worden door de jury en worden de beste apps met een prijs bekroond. Voorafgaand aan de app beoordeling kunnen de teams nog naar een how-to-pitch class van de Open Knowledge Foundation zodat zij hun app op de best mogelijke manier aan jury en publiek kunnen voorstellen.

De juryleden zijn onder meer: Nico Verplancke – Directeur VIAA, Yannick H’Madoun – Public Lead Creative Commons België en Karel Lievens – Sectorpartnermedewerker Cultuurnet. Lotte Belice Baltussen van Open Cultuur Data Nederland is er ook bij om apps te jureren.

Het complete programma wordt de komende weken via de Open Cultuur Data België bekendgemaakt. Zin om mee te feesten? Schrijf je dan in als bezoeker. Wil je nog een app insturen? Meld je dan hier aan. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de resultaten van 1 jaar Open Cultuur Data bij onze zuiderburen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.