NPO workshop

Aanstaande zaterdag, op 29 juni is de Amsterdam Hackathon ‘Apps for Europe’ in het stadhuis! Hier worden culturele datasets, de eerste release van Open Spending Nederland, en een business lounge voor open data entrepreneurs gepresenteerd. Daarnaast is er een open-data workshop in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep.

Tijdens deze workshop zullen verschillende data sets van de Publieke Omroepen worden gepresenteerd, zal Maarten Brinkerink vertellen over de ervaringen van Beeld en Geluid met het openstellen van hun Open Beelden dataset, wordt er kort terug geblikt naar de Mash dag 2009 en wordt het huidige speelveld onder de loep genomen.

Aan de hand van praktische voorbeelden zoeken we naar de beste bestaande en te maken hacks om de Publieke Omroepen te overtuigen hun deuren open te zetten: Wat hebben zij eraan? Wat hebben wij eraan? Op wat voor manier wordt het Nederlandse publiek hier beter van?

Kortom een boeiende workshop, waar we proberen het argument: “open NPO data is goed voor iedereen!” tastbaar te maken. Kom om 12:00 naar de workshop en help de Publieke Omroepen OPEN te krijgen!

Schrijf je nu hier in voor de Hackathon!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.