App Competitie 2012: Creatief Hergebruik

Op 31 december was de deadline voor ontwikkelaars om apps in te dienen voor de Open Cultuur Data competitie 2012. Vol spanning keken we op 2 januari in onze inbox, en we werden verrast met maar liefst 27 inzendingen! Met dit grote aantal zijn we heel erg blij, maar ook zeker met de kwaliteit van wat er is gemaakt. In de aanloop naar de prijsuitreiking plaatsen we iedere dag een overzicht van de ingediende apps, onderverdeeld op thema. Vandaag deel 3: creatief hergebruik. Deze categorie bevat apps waarbij de nadruk ligt op het creatief hergebruiken van en eindgebruikers stimuleren iets te doen met Open Cultuur Data content.

En voor wie het nog niet weet: op 16 januari is de Open Cultuur Data prijsuitreiking en nieuwjaarsborrel. Lees hier meer over de locatie en tijd, en meld je hier aan.

  • Bites. Ontwikkelaars: Projectmanager – Stijn van Vilsteren, Interaction Designer – Tom Toepol, Visual Designer – Jente Insing, Developer – Robbert van der Steenhoven. Type: Mobiele app (iPhone). Dataset: Open Beelden. Omschrijving: Maak je eigen soundbite op basis van Polygoonvideo’s uit Open Beelden.
  • Doek voor in je Hoek. Ontwikkelaars: Andra Veraart, Arno Hartensveld, Cies Breijs, Maarten van den Hoek, Rolf van de Krol, Wouter Ramaker (Hoppinger). Type: Website. Dataset: Rijksmuseum. Omschrijving: Upload een foto van je interieur, en Doek voor in je Hoek analyseert welk schilderij van het Rijksmuseum qua kleur het beste hier in zou passen.
  • Histagram. Ontwikkelaar: Richard Jong (Frontwise). Type: Website. Dataset: Nationaal Archief – Anefo. Omschrijving: Oude foto’s uit het Anefo archief krijgen een nieuw leven als digitale ansichtkaart: kies een foto voor jouw onderwerp, voeg een tekst toe en deel je kaart .
  • Mix van Nederland. Ontwikkelaar: Team Studio>RDY – Linsey Jepma, Paul Vonk, Burhan Eskin, Samira Abdelwajid en Mellissa Geutskens. Type: Mobiele app (Safari, iPhone). Dataset: Geluid van Nederland. Omschrijving: Mix als een echte DJ opnames uit Het Geluid van Nederland tot een nieuw geluid.
  • Muse App. Ontwikkelaar: Femke van der Ster, Peter Henkes, Jelle van der Ster. Type: Mobiele app (iPad, iPad. Vereist iOS 4.3 of nieuwer). Datasets: Rijksmuseum, Amsterdam Museum. Niet-Open Cultuur Dataset: ander materiaal in het Publieke Domein. Omschrijving: Maak je eigen kunstwerk op basis van elementen uit wereldberoemde schilderijen.
  • Sounds Visual. Ontwikkelaar: Sander Veenhof. Type: Website. Dataset: Geluid van Nederland. Omschrijving: Iconografische meta-tag taal voor geluidsfragmenten – zoek op basis van iconen, of teken ze zelf.

Geef een reactie